POTŘEBY:
2 Hermelíny, 50 g uzeného špeku, 1 menší cibule, 100 g šunky, nebo nějakého salámu, 200 g kysaného zelí, kmín, sůl, majoránka, česnek, 2 brambory, 1 vajíčko, hladká mouka na obalení sýrů, olej na smažení.
PŘÍPRAVA:
Oba Hermelíny rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a dáme do nich zelnou náplň.
Náplň:
Na pokrájeném špeku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám a nakrájené zelí. Přidáme vydlabaný Hermelín a vše prohřejeme. Necháme vychladit a plníme do Hermelínů. Obě půlky spojíme, obalíme v hladké mouce.
Uděláme si bramborákové těsto ze 2 brambor, česneku, mouky, vajíčka, majoránky, soli a pepře. Lžíci těsta dáme na rozpálený olej a trochu jej roztáhneme. Na vytvořené kolečko položíme obalený Hermelín a přiklopíme druhou polovinou bramborákového těsta. Na mírném stupni smažíme z obou stran dorůžova.
Podáváme se zeleninou.