POTŘEBY:
500 ml kefíru - může být i ovocný, v tomto případě jahodový, 150 ml mléka, 15 g sypké želatiny, cukr dle potřeby, 1 vanilkový cukr, pár kapek citronového aroma od Dr. Oetker, šlehačka - měla jsem v prášku Amylon + 125 ml mléka (může být i jiná šlehačka), piškoty, jahody nebo jiné ovoce, na dozdobení povrchu trochu šlehačky, pár kousků ovoce, meduňka.
PŘÍPRAVA:
Mléko ohřejeme na zhruba 55°C a rozpustíme v něm želatinu. Kefír prošleháme s vanilkovým cukrem a cukrem dle potřeby, přidáme citrónové aroma, ušlehanou šlehačku a rozpuštěnou želatinu. Mírně houstnoucí hmotu dáváme po částech do pohárů a vrstvíme s jahodami a piškoty. Necháme pořádně ztuhnout a povrch dozdobíme dle vlastní fantazie.