Potřeby:
korpus:
3 celá vejce
100g cukru písek/krystal
120g hladké mouky
krém:
250g měkkého tvarohu
100g zakysané smetany
cukr podle chuti
2 šlehačky
1 práškovou želatinu
broskve z broskvového kompotu (velký 820g)
rosol:
3 poloviny kompotovaných broskví
šťáva z broskvového kompotu
2 dortová želé čirá
Příprava:
Celá vejce s cukrem šleháme do husté pěny, min. 5min, znásobí svůj objem a pěna je skoro bílá. Vmícháme lehce prosátou mouku, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 160°C.
Korpus necháme vychladnout.
Ušleháme obě šlehačky. V druhé míse sešleháme tvaroh, zakysanku a cukr dohladka. Šťávu z kompotu slijeme do kastrůlku, vmícháme želatinu a prohřejeme, dokud se želatina nerozpustí. Nesmí se vařit. Smícháme s tvarohovou směsí, vmícháme ušlehané šlehačky.
Na korpus nalijeme 1/2 krému, poklademe plátky broskví (3 poloviny necháme stranou), zalijeme zbytkem krému a dáme chladit.
Na vrchní rosol rozmixujeme v troše vody 3 poloviny broskví, doplníme do 1/2 l objemu, vsypeme dortová želé a dáme svařit.
Nalijeme na částečně vychlazený a ztuhlý krém a necháme přes noc vše důkladně ztuhnout.
Zdobíme šlehačkou.