Broskvové kostky

13. srpen 2011 | 16.16 |
› 

Potřeby:

korpus:
3 celá vejce
100g cukru písek/krystal
120g hladké mouky

krém:
250g měkkého tvarohu
100g zakysané smetany
cukr podle chuti
2 šlehačky
1 práškovou želatinu
broskve z broskvového kompotu (velký 820g)

rosol:
3 poloviny kompotovaných broskví
šťáva z broskvového kompotu
2 dortová želé čirá

Příprava:

Celá vejce s cukrem šleháme do husté pěny, min. 5min, znásobí svůj objem a pěna je skoro bílá. Vmícháme lehce prosátou mouku, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 160°C.
Korpus necháme vychladnout.

Ušleháme obě šlehačky. V druhé míse sešleháme tvaroh, zakysanku a cukr dohladka. Šťávu z kompotu slijeme do kastrůlku, vmícháme želatinu a prohřejeme, dokud se želatina nerozpustí. Nesmí se vařit. Smícháme s tvarohovou směsí, vmícháme ušlehané šlehačky.

Na korpus nalijeme 1/2 krému, poklademe plátky broskví (3 poloviny necháme stranou), zalijeme zbytkem krému a dáme chladit.

Na vrchní rosol rozmixujeme v troše vody 3 poloviny broskví, doplníme do 1/2 l objemu, vsypeme dortová želé a dáme svařit.
Nalijeme na částečně vychlazený a ztuhlý krém a necháme přes noc vše důkladně ztuhnout.

Zdobíme šlehačkou.

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře