Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Hruška je ovoce, plod hrušně, který je malvice. Plody vyšlechtěných odrůd jsou jedlé a chutné.
Tyto šťavnaté plody vyšlechtěných odrůd se podle doby dozrávání respektive sklizně dělí na letní, podzimní a zimní. Přičemž letní jsou nejméně trvanlivé a zimní naopak vydrží nejdéle. Hrušky je možno skladovat, nevydrží ale tak dlouho jako jablka.
Hrušky jsou ovoce s velmi nízkým obsahem vitamínu C. Nezanedbatelný je ovšem výskyt vitamínu B, a to hlavně pod slupkou.
100 g hrušek má přibližně 51 kJ a 213 kcal.
Příklady odrůd rezistentních k strupovitosti a padlí jabloňovému (trend začátku 21 stol.):
Pro plody hrušně asijské se vžilo označení Naši, i když je správně "Naš-Li", neboť "Li" znamená v čínštině hrušeň.