Velikonoční jarní nádivka s bylinkami

24. duben 2011 | 19.31 |
› 

Potřeby:

  • 1 chlebíčková veka,
  • 5 vajíček,
  • 250 g uzeného masa,
  • 500 g vepřové plece,
  • 1/4 l mléka,
  • petrželka,
  • nasekaná kopřiva,
  • sůl a pepř,
  • máslo.

Příprava:

Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme chvíli rozležet. Vepřové maso uvaříme zvlášť, zároveň vaříme i uzené maso a po vychladnutí jej nakrájíme nadrobno. Bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou. Kostičky veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme. Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi. Pekáč silně vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch, pokapeme ještě máslem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře