Kefírové lívance

22. květen 2011 | 16.23 |
› 

Potřeby:

300 ml kefíru, 3 vejce, 1-3 lžíce cukru, špetka soli, hrnek polohrubé mouky, lžička prášku do pečiva,
tuk na smažení

Příprava:

Všechny suroviny smícháme dohromady, dobře metličkou rozšleháme a na lívanečníku smažíme silnější lívance.

Pak pocukrujeme a pokapeme šťávou nebo jen potřeme dobrou marmeládou.

Poznámka:

Lívance jsou velice dobré, rychle hotové a hezky pevné, netrhají se.
Pokud dáme cukru jen malou lžičku, můžeme lívance mazat slanou pomazánkou nebo sypat sýrem, smaženou cibulkou a obložit uzeninou.

kef lívance

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře