Pomerančový sirup

6. červen 2011 | 09.14 |
› 

Potřeby:

500 g mrkve, 4-5 velkýchjablek, 4 litry vody, 4 kg cukru, 100 g kyseliny citrónové, pomerančová tresť.

Příprava:

Pokrájená jablka a mrkve rozvaříme ve vodě. Rozmixujeme a přecedíme přes sítko, které zachytí případné větší kousíčky.
Znovu rozmixujeme, přidáme cukr, kyselinu citrónovou, popř. mírně zahřejeme - cukr se rychleji rozpustí.
Přidáme tresť, nalijeme do zavařovacích sklenic a zavaříme (asi 30 min na 80°C)

Používáme jako sirup do vody.

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře